Felvehető kurzusok

VEDD ÁT AZ IRÁNYÍTÁST!

 

Talán épp azon tűnődsz, vajon miért indít egy biztosító pénzügyi tudatossági képzést. A választ a hiányos magyar pénzügyi kultúrában és az ügyfeleinkkel az utóbbi néhány évben folytatott piackutatásokban érdemes keresni.

 

Az ügyfeleink körében a hosszú távú pénzügyi tervezés és a nyugdíjas évekre való felkészülés témáiban végzett kutatásaink érdekes eredményeket hoztak. Az emberek a beszélgetéseink során és a kitöltött kérdőíveken gyakran beszámoltak a jövőjükkel kapcsolatos kétségeikről, akár félelmeikről is. A negatív jövőképhez ugyanakkor sűrűn társult passzivitás. Úgy gondolták, hogy pénzügyileg nehéz, sőt válságos jövő és öregkor vár rájuk, de csak ritkán volt konkrét elképzelésük ennek kivédésére. A tétlenség és a halogatások mögött az önmagukkal kapcsolatos bizonytalanság húzódott meg.

 

Ez a visszatartó erő két forrásból táplálkozik:

Egyrészt úgy ítélték meg, hogy tudás- és információ hiányos helyzetben vannak. Nem tudják, hogyan kell „csinálni” a pénzügyeiket, milyen szempontokra érdemes odafigyelni az egyes esetekben.

Másrészt a bizonytalanságukat visszavezették belső tényezőkre is. A pénzhez való viszonyuk, a tanult családi minták és az általános szemléletük a világgal kapcsolatban sokszor gátló tényező volt.

 

A pénzügyi ismereteket és készségeket, amit a továbbiakban pénzügyi tudatosságnak hívunk, általában nem tanítják ma Magyarországon, pedig ügyfeleink véleménye szerint ez fontos lenne. Mivel az Aegon küldetése az, hogy segítsen ügyfeleinek a pénzügyi jövőjük és anyagi biztonságuk megteremtésében, életre hívtuk az Aegon Pénzügyi Akadémiát!

 

https://www.aegon.hu/bemutatkozik-az-aegon-penzugyi-akademia

 

A Budapesten, Debrecenben illetve Székesfehérvárott tartott képzések alapkoncepciója:

  • közvetítsünk pénzügyi tudást, a mindennapi életben használható technikákat, 
  • ugyanakkor ismerjük meg a pénzügyeink pszichológiai hátterét, gátjait, illetve erőforrásait.

 

Ügyfeleink érdeklődése és pozitív visszajelzései arra indítottak, hogy a kurzusok tapasztalatait szélesebb körben is megosszuk jelenlegi és lehetséges ügyfeleinkkel. Ez a szándék hívta életre ezt az e-learning képzést.

 

Miben segít számodra ez a digitális pénzügyi képzés?

Képes leszel önálló pénzügyi döntések meghozatalára és ezekért felelősséget tudsz majd vállalni.

Nem érzed magad kiszolgáltatottnak a pénzügyi tanácsadókkal szemben.

Bátran és könnyedén tudsz kérdezni olyan esetekben, amikor pénzügyi döntést kell hoznod.

Elsajátíthatod azt a tudást, aminek köszönhetően képes leszel hosszú távon tervezni pénzügyeidet.

Vedd át az irányítást!

A képzés kereteihez igazodva nem törekszünk akadémikus képzésre, tehát nem mindenre kiterjedő, tankönyvszerű leírásokat közlünk. Célunk, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló pénzügyi jelenségek és események bemutatásával elgondolkodtassunk, cselekvésre ösztönözzünk